Billedhugger
GERDA THUNE ANDERSEN

 

UDSTILLINGER

    CV

UDSMYKNINGER

 VÆRKER

UDMÆRKELSER

       HOME

KONTAKT

 

 


METASTASE I-III
2002 - 2004

Efter at jeg i mange år, på en meget kontrolleret måde, har arbejdet med skulptur i en stram og ofte symmetrisk form og med arkitektur som den vigtigste reference, er jeg begyndt at interessere mig for opløsningen af menneskeskabte bygningsformer, samt for, hvad jeg kalder kaotiske og stabile områders  samtidige eksistens.

Et gammelt stof fra min tid i Afrika, nemlig termitboers vildtvoksende former, er dukket op til overfladen på samme tid som fotografier fra katastroferamte steder på jorden har fyldt bevidstheden. Skulpturserien Metastase er derfor skabt med en for mig uprøvet arbejdsmåde, hvor tilfældighederne får stor plads.

Titlen 'Metastase' fordi jeg forestiller mig en inde- eller udefrakommende, ukontrolleret organisme, der metastaserer i eller på en krystallinsk form, så denne, igennem opløsning, nedbrydning, forvitring, erosion eller overgroning, når frem til en grad af kollaps. 

Serien består af gamle huse, overgroede huse eller bare huse under afvikling. Når bygninger ved jordskælv, krig eller terror forvandles til støv forsvinder de ikke af den grund. De ændrer blot form. Mængden af energi er konstant. Ingenting forsvinder.

Projektet har modtaget støtte fra Kunststyrelsens Billedkunstudvalg samt L.F.Foghts  Fond.